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Chocolate: übersetzungsschwierigkeiten
Status: (Frage) beantwortet Status 
Datum: 18:03 So 20.11.2011
Autor: Muellermilch

Hallo!
Ich habe einen Text zusammen geschrieben für ein Referat,
habe aber leider Probleme dabei ihn ins Englische zu übersetzen.
Könnt ihr bitte rüberschauen und korrigieren?
Das Deutsche ist sehr grob geschrieben.. Ich habe jeweils das Deutsche zum Englischen Text hinzugefügt, damit ihr es leichter mit der Übersetzung habt. Hoffe ihr könnt mir helfen!
Vielen Dank im Voraus!

Before we get to the manufacture of „Kinderchokolade“ children chocolate, we should first clarify, from what chocolate consists of. So children chocolate is made of sugar, milk powder, cocoa butter, emulsifiersoylecithin, vegetable fat, butterfat and Vanillin. Now You have heard  he ingredients or substances of chocolate once, but you dont have to keep them in mind. Just remember that Chocolate is a cocoa-based food and beverage.
-Bevor wir zur Herstellung von Kinderschokolade kommen, sollten wir erstmal klären, aus was Schokolade überhaupt besteht und woher deren Bestandteile kommen.. Kinderschokolade besteht aus Zucker, Vollmilchpulver, Kakaobutter, Emulgator Sojalecithin pflanzliches Fett, Butterreinfett und u.a. Vanillin . Jetzt habt ihr die Bestandteile oder Stoffe der Schokolade einmal gehört, müsst sie euch aber nicht merken.

Therefore that we deal with the topic „globalization“ , the question is also where the ingredients of chocolate come from and where they are grown. For this I've picked out three components: the cocoa, vanilla and sugar.
-Da wir uns im Unterricht auch mit Globalisierung beschäftigen, stellt sich auch hier die Frage, woher denn die ganzen Bestandteile kommen und wo sie angebaut werden.  Dazu habe ich mir 3 Bestandteile rausgesucht:
und zwar den Kakao, das Vanillin und den Zucker.  

The cocoa tree grows only in the hottest zones of the earth where the equator is within reach. The cocoa beans come mainly from West Africa and from northern South America, Central America and Indonesia.
Since 2006 3.675.500 tons of cocoa beans were cultivated worldwide. It's a large amount isn't it?
-Der Kakaobaum wächst nur in den heißesten Zonen der Erde: dort, wo der Äquator zum Greifen nah ist. Die Kakaosorten kommen vorwiegend aus Westafrika sowie aus dem nördlichen Südamerika, aus Mittelamerika und Indonesien.
Seit 2006 wurden 3.675.500 Tonnen Rohkakao weltweit angebaut. Das ist Schon eine große Menge nicht wahr?

(picture-Tabelle))
In this table you can see the processing of raw cocoa in a global comparison, for 2005-06: Netherlands  with 460.000t at the top,the USA follows with 32.000t and so on ..I didn't found current numbers. Nevertheless, you can assert that this 2 constructions shows that  cocoa is spread worldwide and already comes to know globalization.
vanillin. Vanillin is the main flavoring in the capsular fruits of vanilla spice. Origin of the spice vanilla is Mexico and Central America. The Spanishexplorers brought vanilla to Europe.As they grew only in Mexico, the Spaniards hadlong been the monopoly on vanilla. Today it is cultivated in tropical regions around the world, which call for especially Madagascar and Reunion as the most important wine-growing regions.
- Ihr seht ihr die Verarbeitung von Rohkakao im weltweiten Vergleich, für 2005/06:  Niederlande mit 460.000t an der Spitze, es folgt dann   die USA 432.000t und so weiter.. Aktuellere Diagramme habe ich leider nicht gefunden. Dennoch kann man an den beiden Diagrammen feststellen, dass Kakao schon weiltweit verbreitet ist und sozusagen Globalisierung erfahren hat.
Dann kommen wir jetzt zum Vanillin. Vanillin  ist der Hauptaromastoff in den Kapselfrüchten der Gewürzvanille. Ursprung der Gewürzvanille ist Mexiko und Mittelamerika. Die spanischen Eroberer brachten die Vanille nach Europa. Da sie nur in Mexiko wuchs, hatten die Spanier lange Zeit das Monopol auf Vanille. Heute wird sie in tropischen Gebieten rund um die Erde angebaut, wobei vor allem Madagaskar und Réunion als wichtigste Anbaur egionen zu nennen sind.

The sugar is inter alia produced from sugar cane. Sugar cane has its origin in East Asia. Today, sugar cane grown worldwide and represents approximately 55% of sugar production. Main producing countries are Brazil (420.121t), India (232 320), China (92 130), Thailand (49 572), Pakistan (47 244), Mexico (45 127). The ingredients of chocolate are spread all over the world. So far  for at first to the global aspect. Now we come shortly to the production of chocolate.

After a certain recipe, cocoa mass will be mix with the addition of different varieties of sugar, cocoa butter and any milk or cream products. The clay is crushed between rollers several wafer-thin and then pressed for many hours in special containers, stirred, turned, turned, lifted and tempered. Until a smooth paste is obtained: delicious chocolate.
The flavor of a variety are based on certain formulas developed by chocolatemasters. As a brand chocolate composed, remains the secret of their chocolate factory.
- Der Zucker wird u.a. aus dem Zuckerrohr gewonnen. Zuckrrohr hat ihren Ursprung in Ostasien. Heute wird Zuckerrohr weltweit angebaut und stellt etwa 55 % der Zuckerproduktion. Hauptanbauländer  sind Brasilien (420.121t), Indien (232.320) ,China (92.130),Thailand (49.572),Pakistan (47.244),Mexiko (45.127).
Die Bestandteile von Schokolade verteilen sich auf der ganzen Welt. So viel erstmal zu dem globalischem Aspekt. Nun kommen wir noch kurz zur Herstellung von Schokolade.


Nach einer bestimmten Rezeptur werden Kakaomassen,  verschiedener Sorten unter Zugabe von Zucker, Kakaobutter und ggf. Milch- oder Sahneerzeugnissen vermischt. Die Knetmasse wird zwischen mehreren Walzen hauchdünn zerrieben und dann viele Stunden in speziellen Behältern gepresst, gerührt, gewendet, gedreht, gelüftet und temperiert. Solange, bis eine glatte Masse entsteht: köstliche Schokolade.
Dem typischen Geschmack einer Sorte liegen bestimmte von Schokoladenmeistern entwickelte Rezepturen zugrunde. Wie sich eine Markenschokolade zusammensetzt, bleibt das Geheimnis der jeweiligen Schokoladenfabrik.  

Gruß,
Muellermilch


        
Bezug
Chocolate: Das in Englisch übersetzte
Status: (Mitteilung) Reaktion unnötig Status 
Datum: 19:20 So 20.11.2011
Autor: Muellermilch

Hier ist nochmal das in Englisch übersetzte, falls das so übersichtlicher ist:

Before we get to the manufacture of „Kinderchokolade“ children chocolate, we should first clarify, from what chocolate consists of. So children chocolate is made of sugar, milk powder, cocoa butter, emulsifiersoylecithin, vegetable fat, butterfat and Vanillin. Now You have heard  he ingredients or substances of chocolate once, but you dont have to keep them in mind. Just remember that Chocolate is a cocoa-based food and beverage.

Therefore that we deal with the topic „globalization“ , the question is also where the ingredients of chocolate come from and where they are grown. For this I've picked out three components: the cocoa, vanilla and sugar.

The cocoa tree grows only in the hottest zones of the earth where the equator is within reach. The cocoa beans come mainly from West Africa and from northern South America, Central America and Indonesia.
Since 2006 3.675.500 tons of cocoa beans were cultivated worldwide. It's a large amount isn't it?
(picture-Tabelle))
In this table you can see the processing of raw cocoa in a global comparison, for 2005-06: Netherlands  with 460.000t at the top,the USA follows with 32.000t and so on ..I didn't found current numbers. Nevertheless, you can assert that this 2 constructions shows that  cocoa is spread worldwide and already comes to know globalization.
vanillin. Vanillin is the main flavoring in the capsular fruits of vanilla spice. Origin of the spice vanilla is Mexico and Central America. The Spanishexplorers brought vanilla to Europe.As they grew only in Mexico, the Spaniards hadlong been the monopoly on vanilla. Today it is cultivated in tropical regions around the world, which call for especially Madagascar and Reunion as the most important wine-growing regions.
The sugar is inter alia produced from sugar cane. Sugar cane has its origin in East Asia. Today, sugar cane grown worldwide and represents approximately 55% of sugar production. Main producing countries are Brazil (420.121t), India (232 320), China (92 130), Thailand (49 572), Pakistan (47 244), Mexico (45 127). The ingredients of chocolate are spread all over the world. So far  for at first to the global aspect. Now we come shortly to the production of chocolate.

After a certain recipe, cocoa mass will be mix with the addition of different varieties of sugar, cocoa butter and any milk or cream products. The clay is crushed between rollers several wafer-thin and then pressed for many hours in special containers, stirred, turned, turned, lifted and tempered. Until a smooth paste is obtained: delicious chocolate.
The flavor of a variety are based on certain formulas developed by chocolatemasters. As a brand chocolate composed, remains the secret of their chocolate factory.

Bezug
        
Bezug
Chocolate: Antwort
Status: (Antwort) fertig Status 
Datum: 01:34 Di 22.11.2011
Autor: moody


> Before we get to the manufacture of „Kinderchokolade“
> children chocolate, we should first clarify, from what
> chocolate consists of. So children chocolate is made of
> sugar, milk powder, cocoa butter, emulsifiersoylecithin,
> vegetable fat, butterfat and Vanillin. Now You have heard 
> he ingredients or substances of chocolate once, but you
> dont have to keep them in mind. Just remember that
> Chocolate is a cocoa-based food and beverage.

Beverage bezeichnet meiner Meinung nach nur Getränke.
- first we should look
clarify ist wirklich etwas klar stellen und weniger sich über etwas klar werden / etwas herausfinden
- of what ... consists

Und schreib nicht children chocolate, bleib beim deutschen Namen und setz den in "" oder heißt das wirklich so da drüben? Ich glaube nicht oder?

> Therefore that we deal with the topic
> „globalization“ , the question is also where
> the ingredients of chocolate come from and where they are
> grown. For this I've picked out three components:
> the cocoa, vanilla and sugar.

Since we deal with....

> -Da wir uns im Unterricht auch mit Globalisierung
> beschäftigen, stellt sich auch hier die Frage, woher denn
> die ganzen Bestandteile kommen und wo sie angebaut werden.  
> Dazu habe ich mir 3 Bestandteile rausgesucht:
>  und zwar den Kakao, das Vanillin und den Zucker.  
>
> The cocoa tree grows only in the hottest zones of
> the earth where the equator is within
> reach. The cocoa beans come mainly from West Africa
> and from northern South America, Central
> America and Indonesia.
>  Since 2006 3.675.500 tons of cocoa
> beans were cultivated worldwide. It's a large
> amount isn't it?

with the equator within reach

> -Der Kakaobaum wächst nur in den heißesten Zonen der
> Erde: dort, wo der Äquator zum Greifen nah ist. Die
> Kakaosorten kommen vorwiegend aus Westafrika sowie aus dem
> nördlichen Südamerika, aus Mittelamerika und Indonesien.
> Seit 2006 wurden 3.675.500 Tonnen Rohkakao weltweit
> angebaut. Das ist Schon eine große Menge nicht wahr?
>  
> (picture-Tabelle))
>   In this table you can see the processing of raw
> cocoa in a global comparison, for 2005-06: Netherlands 
> with 460.000t at the top,the USA follows with
> 32.000t and so on ..I didn't found current
> numbers. Nevertheless, you can assert that this 2
> constructions shows that  cocoa is spread worldwide
> and already comes to know globalization.
> vanillin. Vanillin is the main flavoring in the
> capsular fruits of vanilla spice. Origin of the
> spice vanilla is Mexico and Central America. The
> Spanishexplorers brought vanilla to Europe.As
> they grew only in Mexico, the Spaniards hadlong been
> the monopoly on vanilla. Today it is cultivated in
> tropical regions around the
> world, which call for especially Madagascar and
> Reunion as the most important wine-growing regions.

and already comes to know globalization.  ??

> - Ihr seht ihr die Verarbeitung von Rohkakao im weltweiten
> Vergleich, für 2005/06:  Niederlande mit 460.000t an der
> Spitze, es folgt dann   die USA 432.000t und so weiter..
> Aktuellere Diagramme habe ich leider nicht gefunden.
> Dennoch kann man an den beiden Diagrammen feststellen, dass
> Kakao schon weiltweit verbreitet ist und sozusagen
> Globalisierung erfahren hat.
>  Dann kommen wir jetzt zum Vanillin. Vanillin  ist der
> Hauptaromastoff in
> den Kapselfrüchten der Gewürzvanille. Ursprung der
> Gewürzvanille ist Mexiko und Mittelamerika.
> Die spanischen Eroberer brachten die Vanille nach Europa.
> Da sie nur in Mexiko wuchs, hatten die Spanier lange Zeit
> das Monopol auf Vanille. Heute wird sie in tropischen
> Gebieten rund um die Erde angebaut, wobei vor allem
> Madagaskar und Réunion als wichtigste Anbaur egionen zu
> nennen sind.
>
> The sugar is inter alia produced from sugar cane. Sugar
> cane has its origin in East Asia. Today, sugar
> cane grown worldwide and represents approximately 55% of
> sugar production. Main producing countries are Brazil
> (420.121t), India (232 320), China (92 130), Thailand (49
> 572), Pakistan (47 244), Mexico (45 127). The
> ingredients of chocolate are spread all over
> the world. So far  for at first to the global
> aspect. Now we come shortly to the production of
> chocolate.

cane is grown

so far for... das ist keine englische Redewendung, such dir da mal lieber was schöneres :)

> After a certain recipe, cocoa mass will be mix with the
> addition of different varieties of sugar,
> cocoa butter and any milk or cream
> products. The clay is crushed between
> rollers several wafer-thin and then pressed for many
> hours in special containers, stirred, turned,
> turned, lifted and tempered. Until a smooth paste is
> obtained: delicious chocolate.
>  The flavor of a variety are based
> on certain formulas developed
> by chocolatemasters. As a
> brand chocolate composed, remains the secret
> of their chocolate factory.
> - Der Zucker wird u.a. aus dem Zuckerrohr gewonnen.
> Zuckrrohr hat ihren Ursprung in Ostasien. Heute wird
> Zuckerrohr weltweit angebaut und stellt etwa 55 %
> der Zuckerproduktion. Hauptanbauländer  sind
> Brasilien (420.121t), Indien (232.320)
> ,China (92.130),Thailand (49.572),Pakistan (47.244),Mexiko (45.127).
>  Die Bestandteile von Schokolade verteilen sich auf der
> ganzen Welt. So viel erstmal zu dem globalischem Aspekt.
> Nun kommen wir noch kurz zur Herstellung von Schokolade.

based on a certain
flavor .. is based

Sieht soweit ganz gut aus, hab mich jetzt auf das gröbste konzentriert.
Wenn du Fragen zu den Anmerkungen hast, kannste die gerne stellen, aber ich hoffe mal du siehst so was nicht stimmt.

Und als Tipp für die Zukunft, arbeite an deinem Sprachgefühl, du schreibst sehr deutsch und übernimmst deutsche Redewendungen 1:1 ins Englische, und das geht meistens schief ;-)

lg

Bezug
                
Bezug
Chocolate: Frage (beantwortet)
Status: (Frage) beantwortet Status 
Datum: 20:46 Di 22.11.2011
Autor: Muellermilch


> > Before we get to the manufacture of „Kinderchokolade“
> > children chocolate, we should first clarify, from what
> > chocolate consists of. So children chocolate is made of
> > sugar, milk powder, cocoa butter, emulsifiersoylecithin,
> > vegetable fat, butterfat and Vanillin. Now You have heard 
> > he ingredients or substances of chocolate once, but you
> > dont have to keep them in mind. Just remember that
> > Chocolate is a cocoa-based food and beverage.
>  Beverage bezeichnet meiner Meinung nach nur Getränke.
>  - first we should look
>  clarify ist wirklich etwas klar stellen und weniger sich
> über etwas klar werden / etwas herausfinden
>  - of what ... consists

ok. Also hier dann "..first we should look, of what chocolate consists."

> Und schreib nicht children chocolate, bleib beim deutschen
> Namen und setz den in "" oder heißt das wirklich so da
> drüben? Ich glaube nicht oder?
>  > Therefore that we deal with the topic

> > „globalization“ , the question is also where
> > the ingredients of chocolate come from and where they are
> > grown. For this I've picked out three components:
> > the cocoa, vanilla and sugar.
> Since we deal with....
>  > -Da wir uns im Unterricht auch mit Globalisierung

> > beschäftigen, stellt sich auch hier die Frage, woher denn
> > die ganzen Bestandteile kommen und wo sie angebaut werden.  
> > Dazu habe ich mir 3 Bestandteile rausgesucht:
>  >  und zwar den Kakao, das Vanillin und den Zucker.  
> >
> > The cocoa tree grows only in the hottest zones of
> > the earth where the equator is within
> > reach. The cocoa beans come mainly from West Africa
> > and from northern South America, Central
> > America and Indonesia.
>  >  Since 2006 3.675.500 tons of cocoa
> > beans were cultivated worldwide. It's a large
> > amount isn't it?
> with the equator within reach

hier dann "...in the hottest zones of the earth with the equator within reach" ?

>  > -Der Kakaobaum wächst nur in den heißesten Zonen der

> > Erde: dort, wo der Äquator zum Greifen nah ist. Die
> > Kakaosorten kommen vorwiegend aus Westafrika sowie aus dem
> > nördlichen Südamerika, aus Mittelamerika und Indonesien.
> > Seit 2006 wurden 3.675.500 Tonnen Rohkakao weltweit
> > angebaut. Das ist Schon eine große Menge nicht wahr?
>  >  
> > (picture-Tabelle))
>  >   In this table you can see the processing of raw
> > cocoa in a global comparison, for 2005-06: Netherlands 
> > with 460.000t at the top,the USA follows with
> > 32.000t and so on ..I didn't found current
> > numbers. Nevertheless, you can assert that this 2
> > constructions shows that  cocoa is spread worldwide
> > and already comes to know globalization.
> > vanillin. Vanillin is the main flavoring in the
> > capsular fruits of vanilla spice. Origin of the
> > spice vanilla is Mexico and Central America. The
> > Spanishexplorers brought vanilla to Europe.As
> > they grew only in Mexico, the Spaniards hadlong been
> > the monopoly on vanilla. Today it is cultivated in
> > tropical regions around the
> > world, which call for especially Madagascar and
> > Reunion as the most important wine-growing regions.
>  and already comes to know globalization.  ??
> > - Ihr seht ihr die Verarbeitung von Rohkakao im weltweiten
> > Vergleich, für 2005/06:  Niederlande mit 460.000t an der
> > Spitze, es folgt dann   die USA 432.000t und so weiter..
> > Aktuellere Diagramme habe ich leider nicht gefunden.
> > Dennoch kann man an den beiden Diagrammen feststellen, dass
> > Kakao schon weiltweit verbreitet ist und sozusagen
> > Globalisierung erfahren hat.
>  >  Dann kommen wir jetzt zum Vanillin. Vanillin  ist der
> > Hauptaromastoff in
> > den Kapselfrüchten der Gewürzvanille. Ursprung der
> > Gewürzvanille ist Mexiko und Mittelamerika.
> > Die spanischen Eroberer brachten die Vanille nach Europa.
> > Da sie nur in Mexiko wuchs, hatten die Spanier lange Zeit
> > das Monopol auf Vanille. Heute wird sie in tropischen
> > Gebieten rund um die Erde angebaut, wobei vor allem
> > Madagaskar und Réunion als wichtigste Anbaur egionen zu
> > nennen sind.
> >
> > The sugar is inter alia produced from sugar cane. Sugar
> > cane has its origin in East Asia. Today, sugar
> > cane grown worldwide and represents approximately 55% of
> > sugar production. Main producing countries are Brazil
> > (420.121t), India (232 320), China (92 130), Thailand (49
> > 572), Pakistan (47 244), Mexico (45 127). The
> > ingredients of chocolate are spread all over
> > the world. So far  for at first to the global
> > aspect. Now we come shortly to the production of
> > chocolate.
> cane is grown
>  
> so far for... das ist keine englische Redewendung, such dir
> da mal lieber was schöneres :)

Vllt. "So much from my side for the aspect globalisation. ? Hm
Ich habe die Redewendung "So much for that" (So viel dazu) gefunden.

>  > After a certain recipe, cocoa mass will be mix with

> the
> > addition of different varieties of sugar,
> > cocoa butter and any milk or cream
> > products. The clay is crushed between
> > rollers several wafer-thin and then pressed for many
> > hours in special containers, stirred, turned,
> > turned, lifted and tempered. Until a smooth paste is
> > obtained: delicious chocolate.
>  >  The flavor of a variety are based
> > on certain formulas developed
> > by chocolatemasters. As a
> > brand chocolate composed, remains the secret
> > of their chocolate factory.
> > - Der Zucker wird u.a. aus dem Zuckerrohr gewonnen.
> > Zuckrrohr hat ihren Ursprung in Ostasien. Heute wird
> > Zuckerrohr weltweit angebaut und stellt etwa 55 %
> > der Zuckerproduktion. Hauptanbauländer  sind
> > Brasilien (420.121t), Indien (232.320)
> >
> ,China (92.130),Thailand (49.572),Pakistan (47.244),Mexiko (45.127).
>  >  Die Bestandteile von Schokolade verteilen sich auf der
> > ganzen Welt. So viel erstmal zu dem globalischem Aspekt.
> > Nun kommen wir noch kurz zur Herstellung von Schokolade.
>  based on a certain
>  flavor .. is based

The flavor of a variety based on a certain recipe developed by a chocolatemaster. So? :)

> Sieht soweit ganz gut aus, hab mich jetzt auf das gröbste
> konzentriert.
>  Wenn du Fragen zu den Anmerkungen hast, kannste die gerne
> stellen, aber ich hoffe mal du siehst so was nicht stimmt. ja
>  
> Und als Tipp für die Zukunft, arbeite an deinem
> Sprachgefühl, du schreibst sehr deutsch und übernimmst
> deutsche Redewendungen 1:1 ins Englische, und das geht
> meistens schief ;-)

Vielen dank! :)

> lg

Grüße,
Muellermilch

Bezug
                        
Bezug
Chocolate: Antwort
Status: (Antwort) fertig Status 
Datum: 20:58 Di 22.11.2011
Autor: moody

Ja, so ;-)

>  The flavor of a variety based on a certain recipe
> developed by a chocolatemaster. So? :)

Ne, so klingt das irgendwie nicht richtig.

The flavor of a variety -> der schmack einer vielfalt

Zudem fehlt in dem Satz ein richtiges Verb.

-> The chocolate gets its many sided flavor due to a certain recipe, developed by a chocolatemaster

würde ich sagen.

lg

Bezug
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